Blogi

700 000 sähköautoa Suomeen 2030 mennessä

Miten kasvihuonekaasupäästöt saadaan puolitettua vuoteen 2030 mennessä? Tällä viikolla liikenne- ja viestintäministeriön fossiilittoman liikenteen työryhmä on antanut suosituksensa siitä, miten tavoitteeseen päästäisiin.

Fossiilisten polttoaineiden vähentäminen on yksi keino tavoitteeseen pääsemisessä ja työryhmä onkin asettanut tavoitteeksi sähköautokannan kasvattamisen. Tavoite olisi, että Suomen teillä huristelisi vuonna 2030 jopa 700 000 sähköautoa, joista suurin osa olisi täyssähköautoja.

Työryhmän mukaan sähköautojen yleistymistä pitäisi edistää esimerkiksi veromuutoksilla, hankintatuilla tai liikenteen päästökaupalla. Tärkeässä osassa on toki myös latausinfran kehittäminen varsinkin taloyhtiöissä ja muilla alueilla, jonne latausinfra ei välttämättä markkinaehtoisesti rakennu yhtä tehokkaasti.

Raskas kalusto on otettu myös huomioon ja työryhmä esittää, että raskaan liikenteen päästöttömyyttä voitaisiin edistää esimerkiksi ottamalla käyttöön sähkökäyttöisten kuorma-autojen hankintatuki.

Liikenne- ja viestintäministeriö jatkaa tiekartan valmistelua. Periaatepäätökset on tarkoitus tehdä alkuvuodesta 2021.

 

Etsitkö taloyhtiöön sopivaa latausjärjestelmää? Tutustu vaihtoehtoihin sivuillamme tästä tai ota yhteyttä myyntiimme. Huomaa myös ARAn hankintatuki sähköautojen latausinfran rakentamiseen!