Blogi

Case: Tulevaisuuden sähköautojen kasvava määrä ja niiden lataustarpeet on huomioitu Kaarinan kolmessa taloyhtiössä

InterControl Oy toimitti seinäasenteiset Etrel INCH Pro latauslaitteet kaapeliversiona sekä Type2-pistorasialla.

InterControl on toimittanut Kaarinan kolmen taloyhtiön parkkihalleihin sähköautojen latausratkaisun, joka skaalautuu tulevaisuuden tarpeiden mukaan. As Oy Kanttorinkulman parkkihalliin asennettiin latausvalmius 82:lle paikalle sekä As Oy Suntionpuiston ja Lukkarinrinteen parkkihalliin 92:lle paikalle.

22 kW maksimilatausteho: Etrel INCH Pro laadukas ja tehokas valinta taloyhtiöille

Taloyhtiö valitsi kohteisiin laadukkaat alumiinirunkoiset Etrel INCH Pro latauslaitteet varustettuna selkeällä kosketusnäytöllä sekä kiinteällä viiden metrin kaapelilla ja Type2 pistorasialla. Liikkeelle lähdettiin asukkaiden tämänhetkisen tarpeen mukaan ja toistakymmentä latauslaitetta asennettiin latausvalmiiksi parkkihallin seinään. Grafiitin harmaa latauslaite on tyylikäs ja ennen kaikkea tehokas, sillä se antaa auton salliessa jopa 22 kW maksimilataustehon. Latauslaitteelle tunnistautuminen käy helposti RFID-tagin tai PIN-koodin avulla, joka mahdollistaa energian kohdentamisen MID-mittarin avulla latauslaitteen käyttäjälle.

 

Latausvalmiuden toteutus kestävällä ja turvallisella EAE jakelukiskoratkaisulla.

EAE Jakelukiskot takaavat huippuluokkaisen latausvalmiuden jokaiseen pysäköintipaikkaan

Parkkihallien latausvalmius ratkaistiin asentamalla kustannustehokkaat EAE jakelukiskoperheen E-Line MK 160A kiskot, jotka soveltuvat juuri latausinfran virranjakelukohteisiin. Kiskojärjestelmä taipuu sekä katto- että seinäasennukseen ja parkkihalleissa hyödynnettiin kumpaakin asennustapaa parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Kiskoa asennettiin parkkihalliin yhteensä yli 200 m, jolla saatiin latausvalmius rakennettua jokaiseen pysäköintipaikkaan. Toteutus mahdollistaa tulevien latauspisteiden asennuksen kätevästi ja aikaa säästäen.

Kiinteistön pääkeskukselle on asennettu dynaamisesti skaalautuva Load Guard kuormanhallintalaite, joka mittaa koko kiinteistön sähköistä kokonaiskuormaa. Molempien kiinteistöjen vapaana oleva teho ohjataan latausjärjestelmälle, jonka maksimilatausteho on 170 kW ja joka jakaa energian tasan kaikkien lataajien kesken.

Vanhempiinkin taloyhtiöihin saadaan toteutettua latausinfra laadukkaasti, joka palvelee pitkäkantoisesti tämän hetken ja tulevaisuuden tarpeita. Lopputuloksena on kestävä ja turvallinen latausjärjestelmä, joka tuo lisäarvoa taloyhtiöihin. Haluttaessa laitteiden elinkaari voidaan varmistaa sopimalla ylläpito- tai huoltosopimus latauslaitteiden toimittajan, InterControlin kanssa.

 

Faktoja latausinfra projektista:

Taloyhtiöihin hankittu sähköautojen latausinfra tuo lisäarvoa taloyhtiöön.
 • Latausvalmiuspaikat 174 kpl
 • Jakelukisko yli 200 metriä
 • Järjestelmän maksimilatausteho 170 kW
 • Kuormanhallinta 400 A asti
 • Urakoitsija VS-Proservice Oy
 • Sähkösuunnittelija Rejlers Finland

Onko ajatuksissa latausinfran hankkiminen taloyhtiöön? Näin homma etenee

 1. Kartoitus
 2. InterControl Oy:n asiantunteva katselmus
 3. Sähkösuunnitelma
 4. Urakoitsijan kilpailutus / tarjous
 5. Asennustyö ja tarkastus
 6. Käyttöönotto ja opastus
 7. Iloisesti lataamaan!

Kurkkaa täältä lisätietoja taloyhtiölatauksesta!