Lehdistötiedote

InterControlin järjestämä Vauhtia vihreästä sähköstä – kohti kestävää liikennettä tapahtuma tutustutti kävijän eri tahojen sähköisen liikenteen mahdollisuuksiin.

InterControl, Turku Science Park ja Yrityssalo kokoontuivat pohtimaan sähköisen liikenteen tulevaisuutta ja päätyivät järjestämään Vauhtia vihreästä sähköstä – kohti kestävää liikennettä tapahtuman, joka kokoaa yhteen monipuolisen joukon eri tahojen asiantuntijoita ja yrityksiä, jotka tukevat sähköisen liikenteen kehittymistä. Tapahtuma järjestettiin osana Turku Science Parkin ja Yrityssalon yhteishanketta ’’Kasvua sähköistymisen yritysekosysteemistä 2020-2022’’ kanssa. Yhteistyökumppanimme Unikien kanssa päädyimme pitämään tapahtuman heidän tiloissaan Turun Messukeskuksessa. Heidän tilojen puitteet soveltuivat sähköisen liikenteen tapahtuman järjestämiseen, kun yhä useampi yritys ilmaisi kiinnostuksen tuotteiden ja ratkaisujen esittelemisestä tapahtumassa.

 

Sähköiset ratkaisut herättivät mielenkiintoa

Paikan päällä InterControl tarjosi sähköajoneuvojen latausratkaisuja ja esitteli suurteho- ja pikalatauslaitteita sekä latausratkaisuja hitaaseen lataukseen. Kiinnostusta herätti myös InterControlin kaksisuuntaisen latauksen mahdollistava 11 kW seinäasenteinen DC-latauslaite V2G/V2H CCS-ominaisuudella, jonka valmistus on tarkoitus aloittaa loppuvuodesta. Laturia voidaan käyttää kaksisuuntaista CSS-latausta tukevien sähköautomallien kanssa. Kävijöille riitti tapahtumassa mielenkiintoa kun latausratkaisujen lisäksi tapahtumaa täydensi monipuolinen joukko yrityksiä energiaratkaisujen, teknologian, autonomisen ajamisen ja liikenteen palveluekosysteemin aloilta.

 

Tapahtumassa oli näytteillä myös laaja kattaus autoliikkeiden edustamia täyssähköisiä ajoneuvoja henkilöautoista pakettiautoihin sekä raskasta kalustoa sähkökäyttöisestä kirjastoautosta kuorma-autoihin. Lisäksi, Turun kaupunki esitteli tapahtumassa hankettaan sähköisestä liikkumisesta ja sen suunnittelusta sekä kehittämisestä Turun alueella. Paikan päällä nähtiin myös Turun ammattikorkeakoulun rakentama eRallycross-auto sekä yhteistyössä Sensoanin kanssa kehitetty sähköpyörien latausasema.

 

Puheenvuoroja sähköistymisestä

Tapahtumassa pidetyt puheenvuorot keräsivät myös aiheisiin kiinnostuneita kuulijoita. Tapahtumassa sai kuulla mielenkiintoisia puheenvuoroja niin latausratkaisuista, autonomisesta ajamisesta ja liikenteen palveluekosysteemin kehittämisestä. Lisäksi raskaan liikenteen sähköistymisestä ja sen tuomista eduista kertoi Volvo Trucksin edustaja Janne Silvonen. Kaluston sähköistyminen parantaa työskentely-ympäristöä, mikä taas houkuttelee alalle enemmän koulutettuja kuljettajia. Kuulija sai myös konkreettisia neuvoja, kun Vehosta Jarko Penttinen kertoi, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon täyssähköauton hankkimisessa.

 

Tapahtumassa syntyi hyviä keskusteluita ja se keräsi positiivista palautetta! Tapahtuman teema kiinnosti jo ajankohtaisuudenkin vuoksi ja samankaltaisten tapahtumien järjestämistä toivottiin jatkossakin. Kiitos vielä kaikille yhteistyökumppaneille ja kävijöille, tästä on hyvä jatkaa!

 

[ngg src=”galleries” ids=”6″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]