Latinki-taustajärjestelmä

Latinki-taustajärjestelmä huolehtii lataamisen hallinnasta

Taustajärjestelmä mahdollistaa vaivattoman ja yksinkertaisen latausjärjestelmän hallinnan, reaaliaikaisten tapahtumien seurannan, joustavan hinnoittelun ja huoltovarmuuden.

Juuri tarpeisiinne räätälöidyt ratkaisut

Käyttäjän tunnistaminen

Taustajärjestelmän ominaisuuksiin kuuluu käyttäjän tunnistaminen ja lataustapahtuman salliminen, jotta latauksesta saadaan aikaiseksi tapahtumatieto laskutukseen ja raportointiin. Käyttäjä voidaan tunnistaa esimerkiksi mobiilisovelluksen tai RFID-kortin kautta, joissakin tapauksissa käyttäjän tunnistus onnistuu maksukortin tai jopa lähitulevaisuudessa suoraan sähköauton kautta; Plug&Charge tai Autocharge -menetelmien avulla.

Mobiilisovellus

Mobiilisovelluksen avulla käyttäjä voi todella helposti löytää itselleen sopivan latauspisteen, hallita omia latauspisteitään tai sähköautojen tietoja, tunnistautua latausta varten ja jopa maksaa lataus suoraan luottokortilla. Sovelluksen voi ladata mobiililaitteen sovelluskaupasta; applikaatio toimii Android ja iOS (Apple) -käyttöjärjestelmiä käyttävissä mobiililaitteissa.

Maksupääte

Latauslaitteen yhteydessä tai siihen erikseen liitettynä olevat maksupäätteet kommunikoivat taustajärjestelmän kanssa, mahdollistaen erilaisten maksukorttien käytön. Maksupäätteen avulla lataus voidaan veloittaa reaaliaikaisesti ja käyttäjä näkee tapahtuman normaalien ostosten yhteydessä omista tilitiedoistaan.

Käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja navigointi on yksinkertaista

Taustajärjestelmä mahdollistaa muun muassa käytönvalvonnan ja käyttäjätilastot.

 

Latinki-taustajärjestelmä tarjoaa helposti kattavan yleiskatsauksen kulutuksesta ja latausasemien tilasta

Reaaliaikainen tapahtumien seuranta

Reaaliaikainen tapahtumien seuraaminen mahdollistaa tiedon esimerkiksi siitä, että kuinka moni lataa juuri sillä hetkellä autojaan tai kuinka paljon virtaa kulutetaan. Yhteensopivia latauslaitteita voidaan hallita kauko-ohjauksella, määrittää hintoja ja valvoa käyttöä. Tasapuolinen latauskustannusten jakaminen on tärkeää, sekä kilowattituntiperusteisesti että mahdollisesti kiinteiden maksujen mukaan, esimerkiksi parkkiaikatariffit.

Joustava hinnoittelu mahdollistaa laskutuksen latausmaksu ajan tai sähkönkulutuksen mukaan

Joustava hinnoittelu mahdollistaa eri latausasemille omat hintansa, voidaan valita esimerkiksi latausmaksu ajan tai sähkönkulutuksen perusteella. Lisäksi voidaan käyttää eri hintoja päiväaikaan ja yöaikaan lataamiseen sähkönhintojen muuttumisen perusteella. Mikäli latauslaitteessa on kaksi eri latausmahdollisuutta, näillekin voidaan määritellä eri hinnat. Taustajärjestelmästä nähdään aina jokaisen käyttäjän sähkönkäyttö tai latausajat, joten laskutus voidaan tehdä käytetyn ajan tai kilowattituntimäärän perusteella.

Raportit ja erilaiset ilmoitukset on helppo luoda erilaisiin käyttötarkoituksiin

Ladattava auto määrittää, kuinka paljon virtaa se voi ottaa latausasemasta. Täysähköauto ottaa enemmän virtaa kuin ladattava hybridiauto. Tiedot veloitustapahtumista on mahdollista ladata käyttäjäkohtaisesti esimerkiksi kuukauden tai muun sovitun aikavälin mukaisesti. Käyttäjät voivat maksaa myös suoraan luottokortilla riippuen valitusta latausratkaisusta.

Säännöllinen statuksen tarkistus jokaisesta latausasemasta

Huoltovarmuuden tueksi taustajärjestelmä tarkistaa säännöllisesti jokaisen latausaseman statuksen. Mikäli latausasemasta ei saada tietoa, järjestelmä osoittaa sen välittömästi ja nämä tiedot voidaan lähettää eteenpäin sähköpostilla tai tekstiviestillä valittuihin kohteisiin, esimerkiksi huoltofirmaan. Asentajalla on viestin sisällön perusteella mahdollisuus lähteä heti paikanpäälle tai ryhtyä muihin toimiin sovitun ajan kuluessa. Esimerkiksi yhteensopivaa latauslaitetta voidaan yrittää käynnistää uudelleen etäohjauksella.

Onko sinulla kysymyksiä?

Katso yhteystiedot